September 2, 2013

Keeping memories alive

Here I am with the second post dedicated to the newest member of the EU: Croatia!
This summer was my second time in here and I have to confess that I had no expectations at all. Before it was all about cold water, no sandy beaches and little towns without night life. Or at least in my memories. Those were actually transformed and now I fell in love. My friend Csilla considers Croatia for her most favorite country. I wouldn't go that far, but most certainly one of the most fav for summer - now! I don't remember cold water now or rocky beaches, because sea was pleasantly warm and who cares for now sand? We are not kids anymore, so I took it only as an advantage that I didn't have sand everywhere! haha But the most important is that I've spent those days with people I love and care about and that's more important that sandy beach and cocktails! 
Anyway, here is the sample of some other delights! Enjoy, x.

A som tu znovu, tentokrat s druhou varkou obrazkov a spomienok z letnych prazdnin, ktore sme stravili v najnovsom clenovi EU: Chorvatsku! (ok, to znelo celkom divne :D)
V kazdom pripade, pred tym ako sme sa rozhodli toto leto zakotvit v Chorvatsku som mala uprimne: ziadne ocakavia. V minulosti sme boli v Chorvatsku len raz, na ostrove Krk, a nie som si celkom ista, ake su moje spomienky, lebo za a.) bolo to davno a za b.) v pamati mi utkvela studena voda, dlhe slapanie na plaz a male mestecka vez turistickeho ruchu. Takze take nejake boli moje ocakavania... Moja kamoska Csilla vsak povazuje Chorvatsko za jej najoblubenejsiu krajinu. Tak daleko by som az nesla, ale mozem s urcitostou vyhlasit, ze je jednou z najlepsich na leto! Po tomto lete si nepamatam na studenu vodu a skalnate plaze, ale na krystalovo cistu vodu s prijemnou teplotou. A koho vlastne zaujima piesok? Ved uz nie sme deti, aby sme si z neho piekli kolace. Teraz to beriem ako vyhodu, aspon nemam piesok vsade! haha Co je ale najdolezitejsie je to, ze sme tychto par dni pri mori prezili s ludmi, ktorych mame radi a na ktorych nam zalezi, a to je omnoho dolezitejsie ako tepla voda, piesok a cocktaily!
A tak Vam tu nechavam zopar obrazkov, ktore v tomto pocasi isto zdvihnu naladu:) 


- my brother, very photogenic :)) -


- Mali Losinj, harbor - 


- My friend Baša, lebo je super! -


- hello breakfast -



- shopping fish for dinner -





- little bit of romance -


- pine trees everywhere -



Photobucket



2 comments:

  1. looks like you had a wonderful time there, how cool! Lovely snapshots as well! Such a peaceful and restful place)
    Have a fabulous time!

    ww.svetusvet.com

    ReplyDelete

Thanks for reading and sharing your thoughts with me! x