August 28, 2012

and i dedicate this to ...


Today I've decided to post probably one of my favorite posts ever published here. It's about books and dedications.
Have you ever thought who would you dedicate a book to? I know, it's not the most common topic to think about when you're falling asleep, but for me it became a big question some time ago.
If you look at books you have at home, what will you find? I found zillion dedications to family, mother, father, wife or children. And friends - don't forget about them.
I am just not sure about it all. If you decide to dedicate a book to someone, it must be someone really special who inspires you or who helped you, or I don't know. Or what about to dedicate it to someone who is no longer among us? Something like in his/her honor? Isn't it better to dedicate to someone who can still appreciate it?
Help me answer these questions, so once when I'll have to answer who to dedicate, I'll have the right answer :)
But for now, I dedicate this post to my friend Katka, who cooked such a lovely dinner for me last night.

Dnes som sa rozhodla pridat asi moj najoblubenejsi prispevok, ktory som zatial publikovala. Je o knihach a venovaniach v nich.
Rozmyslali ste niekedy nad tym, ze komu by ste venovali knihu, keby sa Vam naskytla takato moznost? Viem, nie je to zrovna najklasickejsia tema na rozjimanie ked neviete v noci v posteli zaspat, ale aj tak sa s touto otazkou zaoberam uz nejaky cas.
Ked sa pozriete na knihy, co mate doma, co najdete? Ja som sa pozrela a nasla som asi milion venovani rodine. Mame, otcovi, rodicom, manzelke a detom. A priatelom - na tych netreba zabudnut. 
Jednoducho si tym vsetkym, ale nie som az taka ista. Ked niekomu venujete knihu, musi to byt niekto specialny, kto Vas inspiruje, alebo Vam v niecom podal pomocnu ruku alebo neviem co. A co takto venovat ju niekomu, kto uz nie je medzi nami? Na jeho/jej pocest alebo pamiatku? Nie je lepsie venovat ju niekomu, kto ju este oceni?
Pomozte mi zodpovedat tuto otazku, aby ked pride ta spravna chvila, budem mat pripravenu perfektnu odpoved :)
A pre zakoncenie tohto prispevku, venujem ho kamaratke Katke, za to ze nam vcera pripravila skvelu veceru.

Photobucket


2 comments:

  1. Dakujem :-* a nad tymito otazkami sa urcite coskoro zamyslime spolu! xxx

    ReplyDelete

Thanks for reading and sharing your thoughts with me! x